Pályázati felhívás

2017. február 23. – Az objektív történelmi felvilágosító munka és az egészséges nemzettudat szükségességét hirdető Gloria Victis Közhasznú Alapítványunk kuratóriuma a száz évvel ezelőtti, 1917-es pétervári bolsevik hatalomátvétel kapcsán irodalmi-történelmi pályázatot hirdet a Kárpát-medence középiskolás diákjai számára. A pályázat célja, hogy a tanulók igényes nyelvezetű írásaikban méltóképpen emlékezzenek meg a kommunizmus embertelenségeiről, az osztályharcos évtizedek okozta fájdalmakról.

A pályamunka címe
Nagyszüleim mesélték - családi történet a kommunista korszakból
Műfaja
kötetlen fogalmazástípus
Terjedelme
max. 10 000 karakter szóközökkel
Formai követelmények
1,5 sorköz, Times New Roman 12-es betűméret
Benyújtási határidő
2017. augusztus 31.
Díjak
40 000, 30 000, 20 000 forintos Media Markt ajándékkártya

A pályázaton 2017-ben érettségizők is részt vehetnek. A gloriavictiscsomor@gmail.com címre beküldött beadványokon kérjük a szerző neve és kora mellett iskolájának címét is feltüntetni.

A munkákat szakmai zsűri bírálja el. Tagjai:

A három legjobb dolgozat íróját kuratóriumunk 2017. október közepén értesíti. A nyertes pályaművet szerzője felolvassa A bolsevik államcsíny centenáriuma / 100 év kommunizmus – 100 milliónyi áldozat című konferenciánkon, amelyet országos hírű előadók részvételével 2017. november 11-én, szombaton rendezünk a csömöri Polgármesteri Hivatal tanácstermében. Felvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki diák esetében az útiköltséget megtérítjük, szállásáról gondoskodunk.